Capitolul 9 – Mersul vremurilor

Cu: video designerul Vlad Lăzărescu

Proiect al Asociației Goong, realizat cu sprijinul Raiffeisen Bank.

Din 4 noiembrie, interviurile realizate de regizoarea Mariana Cămărășan îl aduc în fața camerei pe al video designerul Vlad Lăzărescu în cel de-al 9-lea Capitol al seriei making-of ”Caragiale e de vină!.

Mariana Cămărășan mărturisește: ”Fotograf, video, light și sound designer – aproape fără să știe că este un artist, Vlad Lăzărescu a intrat în echipa Goong ca regizor tehnic al unuia dintre spectacolele produse cu sprijinul Raiffeisen Bank – Idolul și Ion Anapoda. A fost o adoptare reciprocă, una dintre acele întâlniri care nasc atât de multă bucurie creatoare și care te împlinesc ca om prin ceea ce aduce minunat în viața fiecăruia dintre noi: o mare prietenie.

Vlad a marcat apoi spectacolul Frumos e în septembrie la Veneția cu propunerea sa video care dă viață decorului și mai ales magie – imagini care ridică atât de mult nivelul emoției, încât de cele mai multe ori actorii primesc în acele momente aplauze la scenă deschisă. Vlad asistă echipa Goong, împreună cei care s-au alăturat de la început, din punct de vedere tehnic  – sub orice aspect, în tot ce ține de scenă, de echipamente, de soluții, ancorat fiind permanent în timpul prezent. Încrederea pe care o dă echipei, căldura cu care poartă grija unui spectacol și mai ales a oamenilor implicați, face să ne bucurăm de generozitatea minunată a unui adevărat om de teatru.

Vlad Lăzărescu creează prin imagine, lumină, sunet, dar mai ales prin sufletul său care dă atât de multă încredere și susținere celor din jur, încât o experiență teatrală și umană împreună cu Vlad, nu poate decât să te marcheze în cel mai frumos mod. Vlad este un artist de teatru, un îngrijitor de teatru, un Om de teatru”

Vlad Lăzărescu este video designer și coordonează dezvoltarea și integrarea conținutului video în diverse proiecte de arte ale spectacolului. Este absolvent al secției de Film a Universității Hyperion, având o formare de bază în informatică. Face parte din echipa producțiilor Teatrului Național din București, a Centrului de proiecte culturale Arcub și a fost implicat în numeroase proiecte de anvergură, precum Bucharest Theatre & Films Festival, festivalul de stradă BFIT, Festivalul Național de Teatru, Zilele Bucureștiului 550, evenimentele de Ziua Europei, spectacolele pentru celebrarea Anului Nou 2009 & 2010, evenimentele Sing for Haiti, White Night 2008 & 2009, Transcentral Urban, Bucharest International Jazz Festival etc.

Seria making-of a proiectului teatral al Asociației Goong ”Caragiale e de vină!”, pe texte de Matei Vișniec, un proiect nativ online, este sprijinită prin Raiffeisen Art Proiect, filmele fiind publicate în #StagiuneaVirtuală din două în două săptămâni, în zile de miercuri.